Een eerste finish behaald!

Begin bij het begin

Het begon allemaal bij mijn opleiding aan de HAN in Arnhem. Hier kwam ik in aanraking met allerlei manieren van programmeren. Van het ontwikkelen van een game, het opzetten van een complexe database tot het maken van een website via C# of PHP. In alles zag ik een uitdaging. Het ontwikkelen van websites intrigeerde me het meest. Een cross- platform applicatie waarin ik snel resultaten zag van mijn werk vond ik erg interessant.

Na mijn stage mocht ik bij een internetbureau aan de slag als webdeveloper/ applicatiebeheerder. In de 7 jaren die volgde, heb ik erg veel ervaring opgedaan en kregen mijn eigen ideeën steeds meer vorm. Hierbij kwam steeds meer de nadruk te liggen op structuur, minimalisme, creativiteit en snelheid. Daarnaast merkte ik dat ik een visie ontwikkelde op strategische hoofdzaken en begon het te kriebelen om een dergelijke aanpak uit te voeren in de praktijk. Je wil meer...

Klaar voor de start?

Op een gegeven moment wil je meer, maar wat doe je dan? Geef ik toe aan de drive om te gaan ondernemen? Ben ik daar wel klaar voor? Een eigen bedrijf beginnen en mijn missie en visie in de praktijk brengen. Dat wordt de volgende stap! Spannend. Maar ik heb er, mede dankzij de welbekende duwtjes in de rug, alle vertrouwen in dat we met Webatleten hele mooie dingen gaan bereiken.

Let's go

De start van een creatief proces. Wat was het leuk! Brainstormen samen met Sandra, mijn vriendin. Zij hielp mij af en toe bij vraagstukken zoals:

  • Waar raak ik gepassioneerd van?
  • Wat is de vraag die ik voor mijn doelgroep wil beantwoorden?
  • Welk probleem los ik voor ze op?
  • Welke ervaring wil ik overbrengen met mijn diensten en producten?

Al snel volgde het verzamelen van sfeerbeelden en het maken van een Pinterest bord. De herkenbare termen: structuur, minimalisme, creativiteit en snelheid zag ik hierin terug. Deze termen combineren met digitaal, techniek en internet... Wat betekent dit voor een bedrijfsnaam? In ieder geval dat het kort, fris en heel duidelijk moet zijn. Het liefst gecombineerd met het woord 'Web'.

Het bedrijf

Na een ontspannen rondje hardlopen, werd 'Webatleten' geboren. We kwamen tot de conclusie dat een sporter structuur nodig heeft en zijn doel zo efficiënt mogelijk wil bereiken. Je aandacht richten op het bereiken van een maximaal resultaat. Zo weinig mogelijk bezig zijn met zaken die niet belangrijk zijn voor het behalen van je doel. Geen verspilling van energie aan irrelevante zaken dus. Snel kunnen denken en handelen. Het verschil willen maken. Webatleten it is!

Het logo

In Henri van den Broek heb ik een fijne partner gevonden. Henri is grafisch vormgever en wist de ideeën en uitwerking perfect te vertalen naar een logo en huisstijl. De uitwerking van Henri was in één keer raak. Het verhaal kreeg vorm:

Logo

  1. De 'W': Webatleten, WordPress, Winnen;
  2. Als je de losse elementen aan elkaar schuift wordt het kubus. Dit staat voor bouwen;
  3. De pijl in het midden wijst naar beneden richting "Webatleten";
  4. In de elementen aan de zijkant zie je een een kleiner en groter dan teken. Deze worden gebruikt in codetaal;
  5. In de vorm zie je de houding van een winnaar: juichen.

Het resultaat

Het logo en de huisstijlelementen vormden een mooie basis voor onze website. Aan de hand van een actieplan gingen we aan de slag. Met het vormen van inhoud, de vormgeving en technische uitwerking van de website. Omdat het belangrijk is om te weten hoe gebruikers de website ervaren, organiseerde ik een gebruikerstest. De tests gaven hele nuttige inzichten die verwerkt zijn in dit eindresultaat.

1, 2,3... Live!

Dan is het moment toch écht daar. Tijd om je eigen website te lanceren. Misschien ken je het gevoel wel. Niets is spannender dan dat! Maar wat ben ik tegelijkertijd ook trots. Trots op het feit dat ik de sprong heb durven wagen en nu al merk hoeveel energie dit creatieve proces me heeft gegeven. Ik hoop veel organisaties te kunnen helpen bij het bedenken, ontwikkelen en onderhouden van websites en applicaties. Van start tot finish. Actiematig en efficiënt.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact met mij op!

Mijn blogs