Inmiddels is vrijwel iedereen bekend met WordPress. Als 'WordPress geek' ben ik daar erg blij mee. Lang leve dit geweldige open source platform. Er is bijna geen website te bedenken waar WordPress niet geschikt voor is. Door alle plugins, thema's en documentatie, is de keuze reuze en vaak makkelijk gemaakt. Wat houdt je nog tegen? Een beetje Googelen en zo snel mogelijk aan de slag met het in elkaar 'klikken' van jouw eigen WordPress site! Of toch niet....

Is het wel verstandig om het digitale visitekaartje en het raamwerk van jouw business op deze manier aan te vliegen? Het is erg aantrekkelijk om te kiezen voor een ogenschijnlijke goedkope oplossing, maar niets is minder waar.  Juist door slim te werken en gebruik te maken van de kwaliteiten van een professional, bespaar je een hoop geld en ben je zeker van de beste kwaliteit. Op korte, maar zeker ook op langere termijn.

Een beetje handig? Dan klus je zo een website in elkaar

Je schenkt jezelf een drankje in. Hapje erbij en je gaat er goed voor zitten. Je WordPress website... Ik begrijp als geen ander hoe leuk het is om met je merk en business aan de slag te gaan. Een website is namelijk ook een perfecte kapstok om strategisch te denken. Het is hét moment om stil te staan bij wat je jouw doelgroep gaat vertellen en hoe je ze gaat bereiken.

Ben je een beetje handig? Dan klus je inderdaad zo een WordPress site in elkaar. Je kiest een leuk thema, installeert wat plugins. Klaar! Maar heb je nu wel de juiste keuzes gemaakt? Wellicht wil je jouw website doorontwikkelen. Worden functionaliteiten als een webshop, e-learning, een agenda, nieuwsbrief module of meertaligheid wel ondersteund door de plugins en het thema wat je gekozen hebt?

Verzamel de juiste ingrediënten voordat je aan de slag gaat

Zonder dat je het doorhebt, sluipen er echter nog meer risico's in. Je installeert bijvoorbeeld een WordPress update. Want dat is wel zo veilig. Of je werkt de plugins bij. Klik en klaar! Totdat er bij het updaten een fout ontstaat en je website onbereikbaar wordt. En nu? Waar moet je zoeken? Waar zit het probleem? Is het WordPress zelf? Of is het toch die gratis plugin die de boel in de war brengt. Het kan ook zijn dat WordPress met een nieuwe versie komt en jouw thema daardoor niet meer werkt. Ongemerkt stapelt het gedoe zich op en kosten alle kleine beetjes je een hoop tijd.

Het is dus erg verstandig om de juiste ingrediënten te verzamelen voordat je met je website aan de slag gaat. Een plan helpt hierbij. Op één A4-tje kan je slim en eenvoudig benoemen wat je quickwin is en wat jouw wensen op een wat langere termijn zijn. Groot denken, maar klein beginnen.

DIY?

Als niet WordPress expert zijn de afwegingen moeilijk en de gevolgen van bepaalde keuzes niet te overzien. Inmiddels heb ik 7 jaar ervaring met WordPress en wil ik jou verder helpen. Kies je er toch liever voor om zelf met je site aan de slag te gaan? Lees dan de onderstaande tips voordat je een thema of plugin aanschaft:

  • Hoe vaak is een thema of plugin geinstalleerd;
  • Wat zijn de reviews;
  • Wie is de ontwikkelaar en op wie kan je terugvallen voor support?;
  • Hoe frequent wordt het thema of de plugin bijgewerkt?.

Weet waar je staat na een check-up

We begeven ons in een spannende en onzekere tijd. Ik begrijp dat het maken van gerichte (financiële) keuzes nu extra belangrijk zijn. Misschien vind je het spannend om te investeren in een website of andere digitale oplossing. Misschien juist niet en wil je juist nu actie ondernemen. Wat je keuze ook is, blijf stilstaan bij wat bij jou en je financiën past. Maak geen overhaaste beslissingen, maar durf wel vooruit te kijken. We helpen je graag bij het maken van een passende keuze. Dit doen we de komende maanden tegen gereduceerd tarief. Omdat we hopen de web wereld samen met jou beter en mooier te blijven maken.

Wil je weten waar je staat met jouw huidige WordPress website? Dan is onze check-up erg interessant. Een keer brainstormen over hoe we ook samen een toekomstgerichte site kunnen maken? Ik hoor het graag.